Бюрата по труда по труда в Кюстендил и Дупница представят новите антикризисни мерки

Служители от дирекция “Бюро по труда” в Кюстендил ще представят на открито новите антикризисни мерки. Инициативата ще се състои във вторник и четвъртък и е част от събития на национална информационна кампания за бизнеса, наречена “Новите мерки по Ваша мярка”. Това съобщиха от дирекцията.
От 9,30 часа до 16,00 часа в градинката пред читалище “Братство” в Кюстендил служителите на дирекцията ще отговорят на въпроси за новите антикризисни мерки, които предлага Агенцията по заетостта. Целта е подкрепа за бизнеса в условията на ограничения, наложени с въведената извънредна обстановка по повод разпространението на COVID-19.

За Дирекция „Бюро по труда”-Дупница кампанията ще се проведе на площад „Свобода” на 21 и 23 юли в същия часови диапазон.

В шатрите на Агенцията по заетостта търсещите работа и работодателите, засегнати от кризата, ще получат изчерпателна информация за услугите, които предлагат бюрата по труда, заедно с различните актуални възможности за финансово подпомагане на дейността им. Така те ще бъдат максимално улеснени в избора на точната мярка и точния подход за бързо възстановяване. Експертите от бюрата по труда ще бъдат готови да отговарят на въпроси, да консултират и да дават насоки, за да могат възможно най-голям брой представители на бизнеса и търсещи работа да се възползват от подкрепата на държавата.