Архиерейският Георги Паликарски: Ще предложа кварталът да се казва „Св. Мина”

Жк „Бистрица” в Дупница да се преименува в жк „Св. Мина”, предлага архиерейският наместник на Дупнишка духовна околия Георги Паликарски. „Ще внеса в общината предложение жк „Бистрица” да бъде преименуван на „Св. Мина”. Черквата, която ще бъде построена в комплекса, ще се казва „Св. Мина”, детската градина – също. Ако решат общинските съветници, комплексът също ще бъде с това име”, каза отец Паликарски.

Както е известно, на последното си заседание от 17 юли Общинският съвет взе решение обособената улица, на която се намира новоизградената детска градина в най-големия дупнишки квартал, също да се казва „Св. Мина”.

До края на август се очаква художниците Георги Чимев и Ангел Илчев да изрисуват иконите с ликовете на св. Мина, св. княз Борис Първи-Покръстител и св. Иван Рилски, които ще бъдат монтирани на източната стена на катедралния храм „Св. Георги Победоносец”, чийто основен ремонт продължава.

Отец Георги Паликарски

„Договорът ни с Георги Чимев за изработване на трите икони е от началото на юни и е за 3 месеца. Иконите ще бъдат изрисувани върху ленени платна и ще бъдат залепени в трите ниши на източната стена на черквата. В момента двамата художници работят в ателиетата си. След това ще започнат да зографисват вътрешната част на църквата, където имаме зимен параклис „Св. Мина”, допълни Паликарски.

 

5 КОМЕНТАРИ

  1. ZAshto ne smenite imeto na grada za posmshiste na tsiala Bulgaria. Zashto ote4eto ne smeni iaxinovo s tova ime?

  2. Zashto ot4eto ne smeni imeto na grada dase varne staroto ime na grada. St Dimitrov,vmesto Dypnisa,dagoe sram 4ovek da kaje otkoi grat e .

  3. Жк ,,Бистрица” си е прекрасно име и това, че някакъв продажен плъх иска да го сменя не знаеш ,че ние го искаме така, че да си мечтае

  4. Тоя поп до си гледа неговата работа за да не тича из града и да пита оти го гониме.

Comments are closed.