Футболистите на „Вихрен” надвиха юношите на „Пирин” с 2:1 в Лебница

Трета поредна победа постигна мъжкият отбор на „Вихрен” (Сандански) от лятната си подготовка за новото първенство на „В” група. На терена в село Лебница се срещнаха мъжкият отбор на „Вихрен” (Сандански) и U-19 на „Пирин” (Благоевград). Над 200 зрители останаха доволни от показаното от страна на футболистите на двата отбора по време на двубоя.
От отбора на младите „орлета” добри впечатления оставиха Христо Петров, Кръстьо Бонев и най-вече младият талант от Петричкия район Мариян Вангелов, а от отбора на „Вихрен” – Александър Якимов, Вальо Георгиев, Кристиян Николов, Владимир Кабранов, Иван Лазаров, Николай Георгиев, Иван Гюров, вратарят Веселин Ганев.
Срещата започна с натиск на санданските футболисти. В 4-тата минута Кристиян Здравков се понесе по левия фланг с топката, видя свободния Методи Костов в наказателното поле на гостите, насочи кълбото към него и той от 5 метра го изпрати в мрежата за 1:0. Седем минути по-късно снажният централен нападател на „орлетата” Мариян Вангелов навлезе в наказателното поле на домакините, шутира опасно в противниковия вратар, но стражът Веселин Ганев прояви голямо майсторство. В 20-ата минута Александър Якимов, който бе най-добър на терена от „гладиаторите”, получи топката далеч пред наказателното поле на „орлетата” и с инженерна точност я изпрати в долния десен ъгъл на Александър Марковски за 2:0. За период от 5 минути Вальо Георгиев, Кристиян Николов и Александър Якимов отблизо озориха стража на „Пирин”. Две минути преди края на първото полувреме триходова комбинация на гостите между Мариян Вангелов и Кръстьо Бонев завърши с гол на Христо Петров за 2:1.
През втората част на срещата наставникът на „Вихрен” Здравко Лазаров изведе на терена нов състав. В 49-ата минута Мариян Вангелов изведе Христо Петров в наказателното поле на „Вихрен”, но там стражът на домакините изпревари младия нападател. На два пъти гредите помогнаха на вратаря на „орлетата” след удари на Иван Лазаров и Николай Георгиев. До края на мача не се стигна до отбелязване на нов гол и така с резултат 2:1 отборът на „Вихрен” записа трета поредна победа в контролите.
В събота футболистите на „Вихрен” ще играят на градския стадион в Разлог срещу местния „Пирин” в четвъртия си контролен мач.
Контролата в Лебница наблюдаваха и фенове от Петрич, които истински съжаляваха, че по известни причини не са с фланелката на „Беласица” Александър Якимов, Владимир Кабранов и Иван Гюров, както и младият талант Мариян Вангелов.

 

Вихрен – Пирин (Благоевград) U19 2:1

Imechapishwa na ОФК "Вихрен Сандански" kwenye Jumatano, 22 Julai 2020