Силната игра на „Марек” през второто полувреме донесе победата им срещу „Ботев” (Ихтиман)

В седмия си контролен мач мъжкият отбор на „Марек” премери сили с тима от Ихтиман. Очакванията за лесна победа не се оправдаха. Явно се стигна до подценяване на противника и с голове, отбелязани в 20-ата от Георги Божилов и 35-ата минута от Кристиян Димитров след индивидуални грешки в защитата на домакините, гостите се прибраха на почивка с два гола актив.
Наставникът на „Марек” Светльо Георгиев направи бърз анализ на играта на футболистите, на които бе гласувал доверие през първата част на двубоя, и посочи пътя за излизане от негативната ситуация. Веднага след първия съдийски сигнал от втората част на срещата на терена отборът на домакините показа истинското си лице. Явно си бяха взели поука от забележките на своя наставник. В средата на терена безупречно владееха топката Веско Любомиров, Александър Близнаков, Димитър Панталеев и Петър Иванов. При всяка възникнала позиция за атака на гостуващия тим топката се насочваше по крилата и всичко това даде своя положителен ефект. В 51-вата минута Веско Любомиров бе изведен пред наказателното поле на гостите, овладя кълбото, напредна и от 10-ина метра го изпрати в мрежата на гостите за 1:2. 11 минути по-късно Димитър Владимиров получи топката по десния фланг, навлезе на скорост и от движение с диагонален шут изпрати топката в далечния ъгъл за 2:2. В 72-рата минута десният защитник Христо Каймакански се включи в помощ на нападението, центрира удачно топката в наказателното поле на „Ботев” и там с глава Димитър Панталеев направи резултата 3:2 за „Марек”. В 83-тата минута Христо Каймакански получи топката по десния фланг и я изпрати неспасяемо във вратата на гостите за 4:2.
Пропуски за отбора на „Марек” през втората част на срещата направиха Димитър Чечев, Димитър Владимиров и Димитър Панталеев.
Старши треньорът на „Марек” Светльо Георгиев коментира: „Доволен съм от играта на нашите футболисти само през втората част на срещата. Явно си взеха поука от забележките, които направих на почивката, и заиграха така, както аз желая. Имаше раздаване докрай на терена, желание за победа, спазване на техническата дисциплина”.
Старши треньорът на „Ботев” (Ихтиман) Валери Свиленов: „Доволен съм от играта само през първата част на срещата, когато на терена излязоха титулярните ни футболисти. След почивката дадох шанс за игра на дошлите на проби футболисти, които ме разочароваха и така се стигна до загуба за нас и победа за „Марек”.