Голямо количество канабис е открито при специализирана операция на Гранична полиция – Гоце Делчев, съобщават от полицията. В хода й служителите на реда са открили нива, засята с наркотичното растение край хаджидимовското село Парил.
Те започнали оперативно наблюдение на обекта и установили 159 стръка канабис с височина от 40 см до 220 см с общо тегло 51.490 кг, както и химически препарати и торове, необходими за отглеждане на растенията.
А късно снощи са задържани двама мъже на 47 и 50-годишна възраст, които дошли да поливат нивата. Те са от Гоце Делчев.
Последвал обиск в къща в село Парил, собственост на двамата задържани. Открита изградена инсталация за отглеждане на наркотични растения. Специално пригоденото помещение е оборудвано с хидросистема за поливане, климатична система за поддържане на подходяща постоянна температура, вентилационна филтрираща система, специални лампи за осветление, както и система за обогатяване на въздуха с кислород. Помещението е термо- и шумоизолирано.
Общото количество наркотични растения, открити на двете места, е 267 стръка. За случая е уведомена Районната прокуратура в Гоце Делчев.”Дарик”