Пенсионери от три клуба посетиха Костенския водопад

Чудесна и незабравима поредна среща сред красивата рилска природа на Костенец си направиха хората от третата възраст на три приятелски пенсионерски клуба.

Петдесет членове на пенсионерския клуб “Надежда” от Долна баня с председател Атанаска Лазарова, на пенсионерския клуб №1 от Пазарджик, водени от Благой Божилов, и на домакините от пенсионерския клуб “Зелен здравец” от село Костенец с председател Лиляна Пенджурова се събраха в знойния юлски ден в местно заведение на рилския курорт и си направиха празничен обяд.

Преди това хората от третата възраст се разходиха до прочутия Костенски водопад, направиха си снимки за спомен, след което посетиха и езерото, любувайки се на красивата природа и животни.

Цветанка Наджакова – председател на настоятелството на Народно читалище “Просвета – 1881” в село Костенец, подари наскоро направената книга със заглавие “Тук сякаш Бог е друг” или “Село Костенец – Вдъхновението на Иванъ Вазовъ”, събрала творбите на Патриарха на българската литература, написани именно в този край при неговите пребивавания сред омайната рилска природа.