Красимир Герчев

Пет са новите случаи на инфектирани с коронавирус лица в Разлог. Така общият брой на доказаните случаи за oбщина Разлог става общо 18. Лицата са настанени в две отделения на болницата. „С оглед създалата се обстановка и тенденцията, която се очертава, все повече се налага изводът, че трябва да намерим начин за оборудване на PCR лаборатория. Това е наложително за по-бързо диагностициране и ограничаване на разпространение на заразата“, коментира кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев.

След предварително проучване и анализ от специалисти и ръководството на МБАЛ- Разлог, по заръки на инж. Красимир Герчев, ще бъде направено остойностяване на всички необходими разходи за оборудване и функциониране на лабораторията.

Инж. Красимир Герчев апелира, независимо от премахване на редица от мерките, свързани с пандемията, да се спазва дистанция, да бъдат ограничавани по възможност събиранията на хора на закрито, да се спазва добра лична хигиена и дезинфекция, да се носят маски в закрити помещения.