Изтекли снимки показват фейслифта на Peugeot 3008

Изтекоха снимки на фейслифта на Peugeot 3008. От тях личи, че SUV-ът ще получи изцяло нова предница. AUTO BILD ще ви даде информация!

Peugeot 3008 ще получи фейслифт. Сега във форум на марката се появиха снимки, които може би показват обновения SUV. Снимките са черно-бели, като върху определени детайли е акцентирано с цвят. В предницата веднага прави впечатление, че 3008 получава актуалната муцуна на марката с LED-подпис в дизайн „кучешки зъб на хищник“ а ла Peugeot 208 и 2008.

Новите фарове преминават в решетката, която изглежда значително по-широка и след фейслифта е без хромирана рамка. Бронята също е с ново оформление и нови вентилационни отвори. Като цяло широчината на SUV-а е по-силно подчертана. По задницата няма сериозни промени.

Голям централен дисплей

Снимките показват дори и интериора. Тук има промяна във формата на дисплеите. Централният дисплей на средната конзола е значително по-широк, като досега той бе почти квадратен. Вероятно графиките на дисплеите и уредите ще бъдат актуализирани. Инфотейнмънт системата и асистентите за водача също ще бъдат модернизирани.

Двигатели и пазарен старт

След фейслифта на Peugeot 3008 няма да има сериозни промени по отношение на гамата от двигатели. При агрегатите с вътрешно горене това би означавало дизелови и бензинови със 130, респективно 180 к.с. Възможно е обаче и електрифицирано задвижване под формата на мек хибрид. Plug-in-хибридите с 225 или 300 к.с. биха могли да получава по-голяма ефективност след фейслифта. Представянето на обновеното 3008 може би ще се състои още през тази година, като се очаква SUV-ът да бъде при търговците през 2021 г./autobild.bg