Над 400 състезателки дойдоха на турнир по художествена гимнастика в Перник

Зам.-кметът на община Перник инж. Мирослав Стоицев откри втория турнир по художествена гимнастика “Кракра къп”. Турнирът, който е с международен статут, се организира от клуб по художествена гимнастика “Виктория” с подкрепата на община Перник. В авторитетното състезание тази година участваха над 400 деца, които бяха разделени в различни категории и възрастови групи. Тази година заради усложнената епидемична обстановка нямаше международно участие. “За втори път Перник и перничани имаме щастието да се насладим на един прекрасно организиран турнир по художествена гимнастика. Убеден съм, че всички състезатели и почитатели на художествената гимнастика ще останат с прекрасни впечатления от изявата и тя ще се превърне в традиционна за този грациозен спорт, каза инж. Мирослав Стоицев.
“Надявам се всички вие да продължавате да поддържате висок спортен дух и вдъхновението ви да не секва! Да работите все така всеотдайно в името на този красив спорт!”, добави зам.-кметът.
Той изрази благодарността си и към Виктория Велинова за нейните усилия да създаде СК „Виктория“ и след 14-годишно прекъсване да събере толкова талантливи деца в залата.” Да се организира такова мащабно събитие в условията на криза, е изключително трудно и отговорно, но спортът е устоял на много изпитания, ще премине и през това”, коментира Стоицев и пожела успех на всички участници. Зам.-кметът на община Перник и Десислава Стойова – главен експерт по спорт в общинската администрация, наградиха най-добрите участници, сред които бе и безапелационният лидер в многобоя Сияна Борисова, която е състезател на пернишки клуб.