Вдигат комплекс от 5-звезден хотел, голф игрище, парк и жилища в село Горни Окол

В самоковско село бе поставено символичното начало на един мащабен и амбициозен проект. Първа копка положиха ръководителите на фирмата изпълнител и кметът на община Самоков Владимир Георгиев.

На събитието присъстваха екипите, които работят по проекта, финансиращите институции, партньори, кметовете на селата Долни и Горни Окол, зам. областният управител на Софийска област Николай Николов и др.


Проектът се намира в района на язовир „Искър”, само на 30 км от София, в землището на Горни Окол, община Самоков. От всяка точка се разкриват красиви панорамни гледки към езерото, голф игрището в центъра на комплекса и към заобикалящите го планини Рила, Плана и Витоша. Комплексът умишлено е ситуиран близо до столицата и курорта Боровец, но в същото време извън трафика и забързания градски живот.
Проектът представлява комплекс от типа Golf & Residential Community с международно голф игрище, петзвезден хотел, паркови и жилищни зони със семейни и ваканционни имоти. Проектът включва още търговско-развлекателна и офис зона, образователен комплекс с детска градина и училище, спортно-приключенски център, екоферма с туристически характер, магазини и пространства за релакс.

Мащабният проект е ръководен от най-добрите специалисти в своята област. Международни компании са партньори при планирането и развитието на Okol Lake Park. Стартира и първата фаза на строителството, която ще приключи през 2022-ра. Тя обхваща голф игрището, хотела, линейния парк и жилищните зони.
„Подобни големи инвестиционни проекти на българския пазар неминуемо ще дадат своето отражение в местния бизнес, създавайки възможности за разумни инвестиции и предпоставки за реализацията на още комплекси от мащаба на Okol Lake Park”, коментираха от общината.