Пожар изпепели имота и колата на кюстендилско семейство, няма жертви

Изгорялата до ламарина кола
  • 3 екипа пожарникари гасиха пламъците над 2 часа, работи се по версията за взрив на газова уредба

Огромен пожар вилня в частен имот до бившия Млекокомбинат в Кюстендил. Огънят изпепели двете сгради, намиращи се там, и един автомобил. За късмет инцидентът се размина без жертви, въпреки че в едната сграда по същото време са били 5-има души. Именно Здравка Мукелова, която живее там повече от 14 години със съпруга си, подава сигнал на тел. 112, откъдето я прехвърлят на РСПБЗН-Кюстендил.

В къщата е имало 5-има души по време на инцидента.

“В едната постройка спим, а другата мъжът ми я използва за ремонтни дейности. Там бе и колата на приятеля на дъщеря ми, който е германец. Двамата живеят там, но сега ни бяха на гости. Почивахме си в къщата в тази горещина, когато стана пожарът. Тръгнал е от пристройката. Успяхме бързо да излезем всичките, имаме и стара баба с деменция, която също бързо изведохме. Грабнахме само документите си. Освен мен и мъжът, който наблизо има гумаджийница, също се бе обадил за помощ. Всичко стана много бързо”, каза Здравка Мукелова, която невярващо седеше на зелената морава пред дома си и гледаше изгорелия имот.

Здравка Мукелова (вдясно) с дъщеря си и зет си, невярващи какво ги е сполетяло.

На място на пожара са отзовават 3 екипи на РСПБЗН-Кюстендил, но въпреки бързата реакция на огнеборците пламъците са изпепелили сграда за живеене и помощната сграда. Пожарът бе локализиран и потушен в продължение на близо 3 часа, като бе предотвратено разрастване на огъня в съседни имоти. Районът, който е в близост до най-големия квартал “Запад” в града, бе силно задимен, но паника сред живеещите нямаше.

Пожарникарите над 2 часа потушаваха пламъците.

По неофициална информация огънят е тръгнал от помещението, където е извършван ремонт на коли. Версията към момента е взрив на газова бутилка, но тепърва ще станат ясни причините.

Освен екипите на РСПБЗН-Кюстендил, на място бе и екип на Криминалистична лаборатория, които правеха оглед на място.

Краси ЦЕНКОВА