Младите таланти на Димана и Боян Боянови от школите към НЧ „Миньор-2006” – Бобов дол се представиха успешно на Четиринадесетия фолклорен конкурс „Пауталия” в Кюстендил. „НЧ „Миньор-2006“ доказа през годините, че в малкото градче има таланти, които не само България, но и светът трябва да види”, коментираха с гордост от културната институция в Бобов дол.

Награда за целева финансова подкрепа пък получи малката

Йоана Левчева, която през годините не спира да впечатлява със своя професионализъм и голям талант. Тя е на 11 години от Големо село.

В журито на конкурса бяха едни от най-утвърдените имена в областта на народната музика: доц. д-р Георги Петков, Олга Борисова, Димана Боянова, Цветелина Вельовска, Стойка Германова, Ралица Базайтова, Светла Цветкова, Адела Харалампиева и Слава Соколова.

Журито остана очаровано от участниците към НЧ „Миньор-2006“ – гр. Бобов дол.
Специална награда на журито за съпровод взеха изгряващите таланти на НЧ „Миньор-2006“ – гр. Бобов дол Радослав Сърбински и Мирела Димчова, които са първи братовчеди. „Народната музика е нашият живот”, споделиха малките таланти пред вестник „Вяра“.

„Благодарим на нашите ръководители, че са до нас, ние сме едно голямо семейство!“, каза Гергана Георгиева, самодеец в НЧ „Миньор-2006“ – гр. Бобов дол.

Фолклорният форум се проведе под патронажа на кмета на гр. Кюстендил Петър Паунов. Конкурсът е включен в Културния календар на Министерството на културата и в Програмата за подпомагане на даровити деца в България. Организатори на събитието бяха община Кюстендил и читалище „Братство 1869”, със съдействието на Министерството на културата и читалище „Пробуда 1961”. Припомняме, тази година взеха участие само индивидуални изпълнители по народно пеене в три възрастови групи – до седми клас; до единадесети клас; до 30 г.

 

Драгомира ЙОРДАНОВА