Изградена е и нова чешма

 

Детската площадка в бобовдолското село Долистово е изцяло обновена. Ремонтът е финансиран от местния бизнесмен Светослав Замфиров и от част от младите семейства в селото. Трудът е изцяло доброволчески. „Вече има къде да играем“, радваха се малчуганите на новата придобивка.

Площадката е оборудвана с люлка, пързалка, клатушка и дъска за игра. Има още новоизградена чешма, която да утолява жаждата на местните жители през летния сезон. Поставени са 3 пейки, както и кошчета за смет.

„Благодарение на Светослав Замфиров и доброволческия труд на хора от селото направихме райско кътче за отдих. Не само аз, но и всички сме щастливи за това, че обновихме центъра на селото и минавайки, човек да се радва на красива гледка, а не на обрасло с храсти пространство.

Община Бобов дол помогна с дофинансиране на проекта, като постави осветление на детската площадка. От общинска администрация обещаха да бъде изградена и беседка.

Децата, които посещават обновената площадка, са на възраст от 1 до 15 години. Имаме около 20 деца, които редовно посещават мястото. С бъдещата беседка се надявам числеността им да се увеличи”, сподели пред вестник „Вяра” Надка Серафимова.

Предстоят довършителни работи, с които местните хора се надяват да са готови до края на лятото.

„Успяхме да променим изцяло стария детски кът, за да може той да отговаря на всички съвременни изисквания за безопасност“, допълни още кметският наместник на село Долистово.

Драгомира ЙОРДАНОВА

3 КОМЕНТАРИ

  1. Браво на доброволците! Чудно е станало 🙂 Аз преброих една пейка! Къдевидяхте три пейки (може би тези в пясъчника) ?

  2. Браво Наде, чудесна работа сте свършили не благодарение на общината, а въпреки нея!

Comments are closed.