• През целия месец август ще има полицейско присъствие в курорта Паничище и по маршрутите към Езерата

Осигурено е полицейско присъствие при бариерата и при 4-километровия път, по който джипове карат туристи и багажи към Седемте рилски езера, каза за БНР шефът на Областната дирекция на полицията в Кюстендил ст. комисар Елиан Стамболийски. Проблемът беше поставен в неделя от екоминистъра Емил Димитров, който на място установи драстичното нарушение – джипове без никакво разрешително и против всякакви правила за опазване на района на езерата извършват превози срещу 15 лева на човек.

През целия месец август ще има полицейско присъствие в курорта Паничище и по маршрутите, водещи към Седемте езера, каза ст. комисар Елиан Стамболийски и обясни: „Ще сложат някаква друга бариера, която да е по-надеждна и да не позволява преминаването. Имаме срещи и с ДАИ, така че съвместно ще го отработим“.

Кметът на Сапарева баня Калин Гелев каза в интервю за медиите, че е провел среща с органите на МВР и на ДАИ относно нерегламентирания превоз на пътници. „Тази бариера е поставена още през 2013-2014 г. от общината. Контрола обаче трябва да го изпълняват държавните органи”, счита Гелев. /БНР