Филтър пропуска деца в дупнишка детска градина

67-годишна жена почина в общинската болница от Ковид-19

След сутрешен филтър се допускат децата в детска градина “Мечта” в Дупница, след като миналата седмица бе установен случай на коронавирус в една от групите, съобщиха от пресцентъра на община Дупница. Медицинската сестра на забавачката проверява всички деца в останалите работещи групи за симптоми на Ковид-19, както и персонала на детската градина. Извършва се 4-кратна дезинфекция и се изпълняват изцяло разпорежданията на РЗИ-Кюстендил.

Както е известно, в четвъртък миналата седмица бе карантинирана една група, след като се установи, че една от учителките е с Ковид-19. След направените повече от 20 теста на децата и персонал положителна проба е дало едно дете, както и жена, която работи в детската градина по програма на КНСБ и не е служител на детската градина. Карантината на детската група и работещите, които са били в контакт с учителката, ще продължи до 5 август. Детето и двете жени нямат оплаквания към настоящия момент.

Същевременно от Областния кризисен щаб в Кюстендил съобщиха, че има един починал пациент от община Дупница. Това е жена на 67 години, която е била с придружаващи заболявания. Починалите до момента от коронавирусна инфекция в област Кюстендил са вече 26 души.

Иначе 266 души са излекувани от коронавирусна инфекция в област Кюстендил от началото на пандемията досега. Общо диагностицираните лица са вече 506, като към момента на домашно лечение в цялата област са 191 души.

За изминалите три дни (от 31 юли до 2 август) новозаразените с COVID-19 в областта са общо 13. Вече има първи положителен случай и в най-малката по население община в България – Трекляно. Само един е новият случай на коронавирус в община Кочериново. В община Кюстендил са двама новозаразени, а в община Дупница – девет. В Ковид-отделението на болницата в град Кюстендил към момента са хоспитализирани 7 лица. Те са в средно тежко и сравнително стабилно общо състояние.  Броят на хоспитализираните лица в Ковид-отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в град Дупница е 17. От настанените за лечение има само един по-тежък случай – мъж на 65 г., който е интубиран.