Треньорът на „Марек” Светльо Георгиев: Целта ни през новото първенство е да бъдем сред първите 6 в класирането

  • Милен Иванов и Димитър Панталеев са новите играчи в дупнишкия футболен клуб

 

Ташко СУЛЬОТОВ
Старши треньорът на мъжкия отбор на ФК „Марек” Светльо Георгиев е роден на 12.04.1977 година в Дупница. Кариерата си като футболист започва в ДЮШ на „Марек”. От 1991 година е в „Пирин” (Благоевград), където на поста централен защитник играе във всички възрастови групи до 1999 година. През 1999/2000 година е в ЦСКА. След това играе като преотстъпен от „армейския” клуб на „Черно море” (Варна). От 2004 до 2007 година е футболист на „Македонска слава” в „А” група. Завръща се отново в „Марек”. От 2007 до 2010 година е футболист на „Вихрен” (Сандански) в „А” група. Веднага след това се завръща в „Марек”, когато отборът е в „Б” група. Получава неприятна контузия и се отказва от активна състезателна дейност. Влиза в треньорския щаб на Ивайло Паргов и е със съществени заслуги за връщането на отбора от „В” до „А” група. Продължава да работи в ДЮШ на „Марек”. От 6 месеца е определен за старши треньор на мъжкия отбор на „Марек”.
След приключване на лятната подготовка на мъжкия отбор Светльо Георгиев даде интервю за „Вяра”:

– Доволен ли си от лятната подготовка на отбора?
– Доволен съм от старанието на всички футболисти, които бяха на мое разположение, готвейки се при местни условия. Изпробвах всички момчета в 7 контролни срещи. Във всички тях видях много старание и желание сред нашите момчета, раздаване на терена, спазване на тактическата дисциплина. Всичко това ме прави оптимист и ако продължаваме така по време на официалните мачове за първенството, съм уверен, че ще постигаме добри резултати, независимо къде и срещу кого играем.
– Кои футболисти напуснаха отбора на „Марек”?
– Николай Ганчев – универсален халф, преминал във втородивизионния „Струмска слава” (Радомир), и вратарят Костадин Костадинов – преминал във втородивизионния вече „Миньор” (Перник).
– Кои са новите футболисти в „Марек” и от кои отбори?
– Милен Иванов от „Оборище” (Панагюрище) и Димитър Панталеев от Свиленград.
– Селекцията приключен процес ли е?
– Очаква се максимум още един футболист до старта на първенството и това ще бъде финалът.
– От управата и ядрото на фенклуба, които придружаваха отбора по време на контролните срещи, са много доволни от това, което са видели по терените от страна на футболистите на „Марек”, и смятат, че този път отборът ще бъде фактор през това първенство.
– Радващо е, че част от феновете отделят от свободното си време и идват да ни подкрепят, с което изразяват своето уважение и любов към нашия отбор. Аз също като тях изразявам задоволство от играта, която показаха нашите футболисти, но все пак това са контролни мачове и ако покажат потенциала си докрай по време на първенството, то наистина за „Марек” отново може да се заговори.
– Мнението ти за програмата за есенния дял от новото първенство?
– Според мен тя е добра, но не бива да делим отборите на по-силни и по-слаби. Най-тежко ще ни бъде срещу „Вихрен” (Сандански), „Беласица” (Петрич) и ФК „Кюстендил”, които според мен са изградили добри отбори, които със сигурност ще се стремят да атакуват челото на таблицата. Ще играем мач за мач. Засега сме изцяло концентрирани в първата официална среща, която ще бъде срещу отбора на Чепинци в Доброславци. Нямам никаква информация за отбора новак в ЮЗ трета лига. Всичко зависи от нашите момчета, които ако приложат заученото по време на контролите, то със сигурност ще се завърнем с успех.
-Какви цели ще преследва мъжкият отбор на „Марек” през настоящото първенство на ЮЗ трета лига?
– Да се утвърждава и класира сред първите 6 в таблицата.
-Кои отбори ще атакуват първото място?
– „Вихрен” (Сандански), ФК „Кюстендил”, един от добрите отбори в последните години „Сливнишки герой” и „Балкан” (Ботевград), които направиха много силна селекция. Все пак това е прогноза, очаквам да има приятни изненади.
-Посланието ти към ръководството и най-вече към феновете на „Марек”?
-С нетърпение очаквам да се вдигне забраната заради коронавируса и да разрешат мачовете да се подкрепят от нашите любимци – 12-ия играч. Уверен съм, ако стане това, ние ще бъдем с допълнителна доза настроение и спокойствие и естествено старание за спечелване на максимума във всички срещи. Тук е мястото да подканя и бизнес обществеността в района, за да може да се обърнат с лице към нас и да помагат на клуба с каквото могат, защото само финансирането от общината не е достатъчно. Девизът ми е: С труд и постоянство всичко се постига.