Блогърка дари средства на читалището в Рила, купиха книги

Библиотеката при читалище „Христо Ботев” в град Рила обогати фонда си с около 59 нови заглавия, закупени със средства от дарение. Сред авторите, до чието творчество ще могат да се докоснат читатетелите – предимно деца, са Шекспир, Иван Вазов, Христо Ботев, Елин Пелин, Димитър Димов. Книгите вече се заемат от читатели

„Блогърът Теди Рафаилова, част от екипа на BookMark и най-големия сайт за книги и четене в България “Аз чета”, се свърза с екипа на НЧ “Христо Ботев 1898”, за да направи дарение.
Впечатлена от дейностите и живота, който кипи в библиотеката ни, тя предложи да помогне, като представи средства, които да използваме за нашите нужди. Най-голяма нужда за нашата библиотека са новите книги. Те привличат децата и помагат на нас, библиотекарите, да ги учим на любов към знанието и четенето.
С общите усилия на екипа и дарителката само за седмица фондът на библиотеката се обогати с ученическа и художествена литература за повече от 400 лв.”, казаха от библиотеката. В читалището вярват, че библиотеките могат да бъдат притегателен център за младото поколение! Със своите 59 нови книги, които вече се заемат от читатели, ние от НЧ “Христо Ботев 1898”, гр. Рила, сме готови да защитим това свое убеждение!