65-годишен от Сапарева баня почина от коронавирус

Двайсет болни от коронавирус се лекуват в болници в Пернишко

Новозаразени с COVID-19 за изминалите 24 часа има в общините Дупница и Бобов дол. Само два са за изминалото денонощие новите случаи на коронавирусна инфекция в област Кюстендил, съобщават от Областния кризисен щаб.

Хоспитализирани в Ковид-отделението на Общинската болница в Дупница към момента са 14 души. Те са в средно тежко и сравнително стабилно общо състояние, съобщават от МБАЛ “Св. Иван Рилски”.

Хоспитализирани към момента в Ковид-отделението на болницата в град Кюстендил са петима души. Състоянието на един от пациентите е по-тежко, останалите са в средно тежко и сравнително стабилно общо състояние.

В сряда сутринта е починал мъж на 65-годишна възраст от община Сапарева баня.

Двайсет души от общо 58 активни случая на коронавирус в Пернишка област се лекуват в болница, съобщи РЗИ. От тях 16 са в Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести, трима – в МБАЛ “Рахила Ангелова” в Перник, един – в столична болница.
През последното денонощие са регистрирани 13 нови положителни проби в областта. Заболелите са от Радомир, Перник, с. Големо Бучино и гр. Батановци, както и столичани, карантинирани в селата Кладница и Жедна. Петима от тях са хоспитализирани.
Поставени под карантина са 98 души, от тях 70 са в община Перник. Няма болни и под карантина в общините Земен и Ковачевци.