Гимнастички на “Велбъжд” с куп отличия от втория турнир по художествена гимнастика “Кракра къп” в Перник

  • 4-годишната Деяна Ненцева с приз за най-малка участничка, Йоана Стоева най-технична състезателка

  • За първи път бе връчен приз на името на Райна Афионлиева, заслужи го Мария Ангелова от Велико Търново

 

50 гимнастички на различна възраст от клуб “Велбъжд” (Кюстендил) взеха участие във втория турнир по художествена гимнастика “Кракра къп” в Перник. “Това бе и първата им проява от няколко месеца насам заради пандемията, но всички се представиха отлично и всяко едно момиче завоюва по няколко отличия. Имахме участнички и в индивидуалната надпревара, и при ансамблите. Състезанието бе контролно за предстоящите държавни първенства за всички възрасти, които започват на 10 август в зала “София” и ще продължат една седмица”, каза президентът на кюстендилската школа по гимнастика Валя Машова.

Първи места за ансамбъла р. 2013 г., както и ансамбъл масов спорт. Девойките мл. възраст при ансамблите „Елит” на 5 обръча станаха трети. Също трето място спечели ансамбълът ДСВ „Елит” на 5 топки. В кат. „Б” ансамбълът деца до 10 г. се нареди на 4-то място.

В индивидуалното 4-годишната Деяна Ненцева грабна златото и получи приз за най-малката участничка на турнира. В кат. “А” Гергана Харалампиева 2010 г. е трета в многобоя. Второ място в многобоя за Карина Бурназка при 2009 г. Василена Димитрова, р. 2008 г., е трета в многобоя. Първи места в многобоя заеха Нилана Колевска – 2007 г., Рая Сръндева – 2006 г., и Елизабет Шопова в кат. “Б”. Даяна Димитрова – 2005 г. и Йоана Стоева при жените станаха втори в многобоя в “А” кат. Йоана получи и приза за най- технична състезателка на турнира.

Домакините от клуб “Виктория” в лицето на Виктория Велинова, бивша състезателка на кюстендилската школа, за първи път връчиха приз на името на доайена на художествената гимнастика в Кюстендил Райна Афионлиева, която бе гост на надпреварата в Перник. Първият носител на тази награда стана Мария Ангелова от Велико Търново. Над 400 бяха участничките от страната във втория турнир по художествена гимнастика “Кракра къп” в Перник, които показаха стил и изящество на килима в зала “Борис Гюдеров”.