dav

Съдът остави без уважение молбата на 37-годишния Александър Р. за по-лека мярка

 

Окръжен съд – Кюстендил потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража“, взета от РС – Кюстендил по отношение на 37-годишния Александър Р., обвинен за извършване на кражба, в условията на опасен рецидив. Съдът остави без уважение молбата на обвиняемия за изменение на мярката в по- лека.

В мотивите към определението се посочва, че към настоящия момент продължава да съществува обосновано предположение, че обвиняемият е извършител на престъплението, за което му е повдигнато обвинение. Съдът счита, че не е отпаднала и реалната опасност обвиняемият да се укрие и да извърши престъпление, доколкото деянието, за което му е повдигнато обвинение, е тежко по смисъла на НК и предвижда лишаване от свобода от 3 до 10 г.

Александър Р. е обвиняем за това, че на 30.07.2020 година е откраднал мъжка чантичка, оставена на предната седалка на микробус, спрял на спирките на пазара в Кюстендил, за да се достави хляб до близък магазин. Той се възползвал от факта, че в превозното средство няма никого и откраднал чантичката с документи, ключове и дребна сума пари в брой, които похарчил в кв. „Изток“.

Определението на Окръжен съд – Кюстендил, с което бе потвърдена мярката за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на Александър Р., е окончателно.