Банско отново е столица на джаза

Ремонтите на улици в Банско текат с пълна пара.

Всяка беда е временна, изкуството и човешкото общуване са вечни – с тези думи кметът на община Банско Иван Кадев откри XXIII Международен джаз фестивал Банско.

Той благодари на всички за обичта към изкуството, за привързаността към Банско и за човешкото достойнство, което надвива всяка заплаха.


Банско отдавна е сближено с аргистичния и свободен дух на фестивала и ще докаже за пореден път своя голям потенциал да е притегателен център за култура, туризъм и инвестиции”, се казва в поздравителния адрес на президента Румен Радев, изпратен до организатори, участници и публика на музикалния форум.

Благодарение на съвместните усилия на организатора на фестивала д-р Емил Илиев и домакините от общината, въпреки многобройните и от различно естество препятствия, за 23 път Банско е столица на джаза. По време на седемте фестивални дни, любителите на тази музика ще слушат най-добрите български изпълнители и представители на световния джаз-елит.

Съпътстващата програма е особено интересна и предлага възможности за прекарване на незабравими летни дни и нощи в изложбени и музейни зали, в арт-галериите на открито, с демонстрации на стари занаяти, с пазаруване на произведени в България изделия и произведения на изкуството.