Братът на изчезналия Янек Миланов моли главния прокурор за помощ

Братът на изчезналия Янек Миланов призова главния прокурор Иван Гешев да дойде в Дупница, за да се запознае лично със случая и да предприеме всичко необходимо по разследването.

С видеообръщение Марио Миланов отправи апел към институциите с молбата да се действа максимално ефективно за откриването на 43-годишният Янек, който изчезна в нощта на 31 юли, а последно е видян в джипа на бившия гард на Братя Галеви – Васил Капланов-Каплата.

Марио Миланов живее и работи в чужбина от години. Прибира се в България преди 12 дни по спешност, за да следи отблизо и да помага в разследването.

На 31 юли през деня Марио се чува по телефона с по-малкия си брат няколко пъти – Янек звучи притеснено заради серия посегателства срещу имуществото му, за които е сигнализирал полицията. Колата му е драскана, гумите й са пукани, срещу апартамента му е стреляно с въздушна пушка, хвърлен е и камък, който се забил в изолацията. Проверките в полицията обаче не дават резултат.

Буквално дни преди изчезването Янек получил и снимка от гробовете на родителите си. Установено е, че за това е използван телефон на криминално проявен мъж от Кюстендил, на чието име има около 700 карти за мобилен телефон.

Към 23 часа на 31 юли Янек седи с приятели пред блока, в който живее е жк „Бистрица“, получава телефонно обаждане, оставя ключовете си, казва на приятелите си, че ще се върне след малко и се отдалечава. Още същата нощ приятели не успяват да се свържат с него, защото телефонът му е изключен, като от този момент Янек е в неизвестност.

Нека е ясно, че това обръщение и действия нямат политическа цел. Аз не съм тук да критикувам и да давам оценка за работата на институциите и полицията. Искам да направим всичко възможно и да открием моя брат Янек сега.
Изминаха 17 денонощия от както той е в неизвестност! Искам полицията да разследва ефективно!“, се казва в обръщението на Марио Миланов.

Призовавам главния прокурор на Република България да дойде в Дупница и да направи каквото е необходимо, за да намерим Янек!

Припомняме, че полицията призова, ако гражданите имат информация за местонахождението на Янек Миланов или друга информация, която да помогне, да се обадят на тел. 112 или в най-близкия полицейски участък.