Приятели организират автошествие по маршрута, по който Янек Миланов изчезна

Приятели, близки и познати организират автошествие по маршрута, по който Янек Миланов е преминал в нощта на 31 юли, когато изчезна безследно. До момента се знае, че Янек се е качил в джипа на Васил Капланов-Каплата пред блока си в жк „Бистрица“, след това автомобилът е преминал през полицията и се е отправил към село Крайници, като двамата са били вътре – заснети са от камери.

По образуваното от Окръжна прокуратура-Кюстендил досъдебно производство за отвличане тече разследване, в което са включени столични криминалисти и експерти.

Автошествието е по идея на приятели на Янек и граждани на Дупница, които искат да покажат съпричастност и да отправят апел към институциите да се води ефективно разследване.

Янек изчезна в тази разходка от Дупница до Крайници. Къде е Янек? Върнете ни го“, апелират стотици хора в групата “Къде е Янек” във Фейсбук.

Това е начин и да покажем на брата на Янек – Марио Миланов, че не е сам в това ужасно изпитание. Ние сме до него. Янек и Марио са едни от нас – възпитани, мили, миролюбиви, неконфликтни, нормални хора. А достойните и добрите нямаме право да изоставяме едни от нас. С тях сме и искаме Янек да бъде намерен сега! Искаме Марио да знае, че ние сме до него! Марио и Янек се оказаха в беда, без да имат каквато и да е вина“, казват дупничани.

Шествието е насрочено за петък, 21 август от 19 часа. Разрешението за провеждането му е подписано от зам.-кметът Олга Китанова. Шествието „КЪДЕ Е ЯНЕК“ ще започне от паркинга пред блок 45 в жк „Бистрица“, а след това ще премине през жк „Бистрица“ – ул. „Патриарх Евтимий“ – ул. „Одрин“ – ул. „Св. княз Борис Първи“ – ул. „Цар Освободител“ – ул. „Орлинска“ – ул. „Самоковско шосе“ – шосе Яхиново – Червен брег – Крайници – село Крайници – път 62-ул. „Самоковско шосе“ – ул. „Орлинска“ – ул. „Цар Освободител“ – ул. „Св. княз Борис Първи“ – ул. Одрин“ – ул. „Патриарх Евтимий“ – жк Бистрица.