Василена Косовска от Сапарева Баня с медал от международно състезание по математика

rpt

На проведения втори междинен кръг на международното математrическо състезание „Mathematics without borders“ ученичката от 3-ти клас на СУ “Христо Ботев“ от Сапарева баня Василена Косовска спечели бронзов медал и грамота в съревнование от над 700 деца от България,Румъния, Австралия, Виетнам, Казахстан, Северна Македония, Словения, Турция, Украйна, Азебрайджан, Филипините и Малта.

Василена се занимава интензивно с математика от месец ноември 2019 година като през този период спечели сребърен и златен медал от две математически състезания с участници от областите София – град, София – област, Кюстендил и Перник, организирани от дългогодишния преподавател по математика и директор на Софийска Математическа Гимназия „П. Хилендарски” г-н Антони Стоянов, който от една година
търси математически таланти и в Дупница и Кюстендил.

За “Вяра” Василена Косовска сподели:

За това състезание ,въпреки нивото му бях много по-спокойна от обикновенно и може би това ми помогна за спечелването на медала. Важно е човек да работи спокойно – тогава може да покаже изстинския си потенциал. Много съм щастлива! Обичам да решавам задачи и с удоволствие посещавам школата на Емил и Антони Стоянови.”