Откриха комбинирана площадка и за деца с увреждания в Перник

В Перник бе открита комбинирана площадка, на която могат да играят деца с увреждания. На откриването присъстваха кметът на община Перник Станислав Владимиров и секретарят на общината Мартин Жлябинков.

“Искам да благодаря за постоянството и инициативността, за да изградим тази площадка и заедно да правим Перник едно по-добро място за живот. Колкото и желание да има един кметски екип, без връзката с хората и тяхната енергия много трудно можем да осъществим каквото и да е”, каза кметът Владимиров.
“Това, с което ме зареждате всеки ден, ми дава сили да работя, за което отново благодаря”, добави градоначалникът. Той коментира, че тази придобивка е гордост за всички нас, за това, че перничани имаме сетивност към хората, които имат нужда от нея. Станислав Владимиров заяви, че винаги ще помага с каквото може, за да се реализират такива прекрасни инициативи.

Надежда Димова, която е един от основните инициатори за създаването на площадката, обяви, че съоръжението е заплатено от община Перник, но е организирана и дарителска кампания за набирането на средства за поставянето на люлка и на друго място в града. “Нека всички деца да се чувстват щастливи и да играят заедно тук”, призова тя.

“Ние, децата с увреждания, имаме правото да се чувстваме добре в обществото и да играем както всички други. Призовавам перничани да пазят тази площадка, за да й се радваме”, каза Еми, която първа днес изпробва люлката.
Откриването бе съпътствано с много игри и забавления с клоуна Бонбончо.