С водосвет започна подготовката на „Марек Юнион-Ивкони“

С водосвет за здраве, успехи и спортни победи откри подготовката си волейболният „Марек Юнион-Ивкони“ в Дупница. Със светена вода бяха поръсени освен играчи и щаб, и най-верните фенове на тима.
Веднага след това старши треньорът Виктор Карагьозов и помощникът му Радослав Асенов влязоха в залата с играчите и стартираха тренировъчния процес. В тима се завърна диагоналът Димитър Дулчев, който през пролетта игра във втора дивизия на Италия, и ще засили конкуренцията на този пост, където е и Преспов. На мястото на напусналия разпределител Чоно Пенчев в състава се връща юношата на клуба Стефан Узунов, който ще се конкурира на поста с национала Светослав Станков. Отново с екипа на „Марек Юнион-Ивкони“ са посрещачите Ангел Велков, който игра през миналата година като преотстъпен в „Дунав“, и Цветелин Цветанов. Новото име на този пост е това на Калоян Балабанов от „Черно море“.

Варненецът е привлечен за този сезон под наем. Нови са имената и на поста либеро – Дафин Коцаков, който е юноша на „Пирин“ (Рз), но игра и в „Хебър“ (Пз) и Димитър Механджийски („Славия“), който през 2019 година бе избран за най-добър в България на този пост при младежите.
„На практика сме окомплектовали вече състава. Възможно е да вземем централен блокировач, но не на всяка цена. Ще имаме един от най-младите отбори в групата, но пък хубавото е, че конкуренцията е сериозна на всеки пост“, лаконичен бе мениджърът на тима Людмил Найденов.
Междувременно от Европейската конфедерация промениха датите на мачовете от евротурнирите, където дупничани ще играят в „Чалъндж къп“. Първият двубой е между 3 и 5 ноември в Австрия срещу местния „Риад”, а реваншът седмица по-късно в Дупница./zadupnitsa.com/