Дърворезбарят Васил Говедарски се кандидатира за кмет на Овчарци?

Известният дърворезбар Васил Говедарски е получил предложение да се кандидатира за кмет на сапаревобанското село Овчарци. Това обяви самият той в социалната мрежа фейсбук. В групата на селото Говедарски попита съселяните си дали би бил полезен, ако бъде избран на този пост. Най-вероятно мнението на хората от Овчарци ще надделее при решението му да обяви кандидатурата си официално. „Блазе на селото, дето ще има такъв съзидателен човек за кмет”, коментираха в социалната мрежа. „Вие сте прекрасен млад човек, който слави селото и сте достоен за тази длъжност – ще се справите”, гласи друг отзив.

Младият дърворезбар е самоук майстор. По професия е строителен техник. От години с моторния си трион вае най-различни животни, като мечките си остават негова запазена марка. В двора си дори има музей с диви животни от дърво. Семейството му също е артистично – съпругата и синът му рисуват. Преди няколко месеца изработена от него скулптура на мечета бе подарена на цар Симеон Втори за рождения му ден.

Припомняме, в Овчарци трябва да бъдат проведени избори за кмет, след като съдът прекрати правомощията на Радостина Сусанина. Тя бе избрана на поста като независим кандидат на изборите през октомври 2019 г. Сусанина обаче не се бе заличила като едноличен търговец в законовия срок след избирането й за управник на Овчарци.

През март т.г. Кюстендилският административен съд отмени решението на Общинската избирателна комисия в Сапарева баня, с което бе отхвърлено предложението да се прекратят предсрочно правомощията на кмета на село Овчарци Радостина Сусанина.