Електрическа версия и за Peugeot Boxer

След като през 2019 г. постигна рекордни продажби на лекотоварни автомобили с близо 274 000 автомобила, Peugeot засилва офанзивата си в тези сегменти и добавя нов етап в цялостната електрификация на гамата.

В допълнение към новия Peugeot e-Expert, марката с гордост представя новия Peugeot e-Boxer, 100% електрическа версия, като перфектен пример за силата на избора в лекотоварната гама.

Надграждайки търговския си успех с различните поколения с повече от 1 250 000 автомобила, произведени и продадени в 110 държави от лансирането си през 1994 г., Peugeot Boxer предлага нова гама електрически ванове. Peugeot e-BOXER разполага с:

– 2 нива на автономност, достигащи до 340 км пробег по WLTP (в процес на одобрение)
– 2 капацитета на батерията (37 кВтч и 70 кВтч),
– 4 дължини и 3 височини,
– полезен товар до 1890 кг (в зависимост от версията),
– товарен обем, идентичен с версията с двигател с вътрешно горене, до 17 м³
Моделът е създаден, за да посрещне всички нужди на всички клиенти:
– Заетите в сферата на ремонтите и услугите (специалисти в строителни, водопроводни и електрически ремонти…), като истински партньор на ежедневна база
– компании, загрижени за своя екологично отговорен имидж (доставки…)
– администрации (болници, общини и др.), които търсят превозни средства с нулеви емисии за превоз на стоки между обектите
Новият Peugeot e-Boxer е безкомпромисен по отношение на товарния капацитет, тъй като батериите са инсталирани под пода. Верен на концепцията за силата на избора, той предлага широка гама, подходящи за всяка употреба и всяка работа товарни автомобили.

Въз основа на 3 варианта за междуосие (3 м, 3,45 м и 4,04 м), версиите на товарния ван са с 4 дължини (L1, L2, L3 и L4) и 3 височини (H1, H2 и H3) за общо 5 различни силуета, вариращи от 8 до 17 м³ товарен капацитет и с полезен товар до 1890 кг (в зависимост от версията).

Новият Peugeot e-Boxer се предлага със 100% електрически двигател с максимална мощност от 90 кВт (122 к.с.) и максимален въртящ момент от 260 Нм, наличен от самото начало за незабавна готовност, без никакви вибрации, шум, превключване на предавките, миризма и, разбира се, CO2 емисии.

Задвижващият агрегат е оборудван с механизъм за възстановяване на енергията, който се задейства както при отпускане на педала на газта, така и при спиране. Максималната скорост е ограничена до 110 км/ч (и 90 км/ч за 4-тонните версии).

Новият Peugeot e-Boxer ще бъде пуснат на пазара в Европа от 4-то тримесечие на 2020 г. Той ще се произвежда в завода на Sevel във Вал ди Сангро (Италия)./autoclub.bg