Санират детската градина в Трън за 215 000 лв.

Започнаха ремонтните дейности по саниране на сградата на детската градина в община Трън. В тази връзка областният управител инж. Емил Костадинов и кметът на населеното място Цветислава Цветкова посетиха детското заведение, за да видят на място изпълнението на строителните работи. Ремонтът, който тече в момента, обхваща въвеждането на необходимите мерки за енергийна ефективност. Той е на стойност 215 000 лв. и допълнително за още 45 000 лв. ще бъде закупен котел на пелети.
“Община Трън има пълна готовност за старта на новата учебна година. Всички ремонтни дейности ще приключат в срок”, увери Цветкова. Тя уточни, че детското заведение е вече със сменена дограма и ремонтиран покрив. Училищната сграда също е обновена по проект за енергийна ефективност.
“Радвам се, че учебната година започва и с добри финансови новини за педагогическите специалисти. Всички те ще получат увеличение на заплатите си между 15 и 16,1% от 1 януари 2021 г. Стартовата основна заплата за учител ще стане 1260 лв. Минималните възнаграждения на старшите учители ще достигнат 1300 лв., а на главните – 1350 лв.”, коментира областният управител във връзка с излязлата официална информация преди седмица от Министерството на образованието и науката.
Детската градина се посещава от 100 деца, а възпитаниците на учебното заведение са 296.
В момента в Трън продължават ремонтните дейности и в центровете за социални услуги от резидентен тип. Изгражда се и нов административен център за обслужване и улеснение на жителите на общината.