Стартира детският футболен турнир в Петрич

„Мечетата” отпаднаха

 

Стартира детският футболен турнир за родени през 2007 г. в Петрич. Надпреварата се провежда под егидата на БФС. В нея участват отборите на „Беласица” (Петрич), ДФК „Мечетата” (Петрич), „Вихрен” (Сандански), „Неврокоп” (Гоце Делчев) и „Перун” (Кресна).

Ето и резултатите от първия ден. „Вихрен”-„Неврокоп”-2:0, и двете попадения бяха дело на Емил Найденов (най-добрият футболист на тима, син на треньора Стойко Найденов). Отборът на „Перун” (Кресна) победи ДФК „Мечетата” с 2:1. Мартин Малчев откри за гостите от Кресна, 0:2 направи Дейвид Георгиев. Накрая Вангел Брашнаров от „Мечетата” отбеляза рядко красив гол за 1:2.

С най-голям интерес се очакваше мачът между отборите на „Беласица” и „Вихрен”. Доста родители на футболисти подкрепяха децата си от трибуните на новоизградения терен в района на гимназия „Пейо Яворов” в Петрич. В 7-ата минута Валентин Кочев от „Вихрен” се възползва от неразбирателство в защитата на „Беласица” и откри за 0:1. Четири минути по-късно Ивайло Белдаров при разиграна комбинация пред вратата на гостите успя да изравни за 1:1. В 18-ата минута отново Ивайло Белдаров бе изведен отлично от Димитър Гущеров и топката се спря в мрежата зад стража на „Вихрен” за 2:1. През втората част на срещата отново по-добрият отбор на терена бе този на домакините. След техни пропуски на Гущеров и Стоянов Димитър Яръмов от удобна позиция в 37-ата минута успя да простреля вратаря на „Вихрен” за 3:1. В самия край на срещата Емил Найденов изпрати топката неспасяемо зад стража на домакините за 3:2.

Следващият мач бе между отборите на „Неврокоп” и ДФК „Мечетата”. Тази среща завърши при резултат 5:0 за тима от Гоце Делчев. Головете бяха на Ерол Пилев, Павел Милушев, Мохамед Шилигеров, Георги Балев и Салих Имам.

Последният мач за деня между отборите на ДФК „Мечетата” и „Беласица” (Петрич) не се игра. Мотивите на ръководството и треньорския щаб на ДФК „Мечетата” бяха, че техните футболисти не могат да издържат на такова напрежение и са твърде уморени. При това положение съгласно Наредбата на БФС отборът на ДФК „Мечетата” отпада от турнира.

В петък състезанието продължава с мачове от 9,00 часа на същия терен.