Отборът на „Пауталия спорт-2005” (Кюстендил) вдигна купата за шампион по стрелба с лък за хора със зрителни увреждания

Шампионската купа е в ръцете на Росица Иванова, Кънка Витова, Надя Каратова и Борислав Лазаров.
  • Зам.-кметът Надя Каратова и Росица Иванова спечелиха бронзови отличия, четвърти места за Кънка Витова и Борислав Лазаров

 

СКХЗУ „Пауталия спорт 2005” (Кюстендил) участва и се представи отлично на Държавното състезание по тандемно колоездене и стрелба с лък за хора със зрителни увреждания, което се състоя в град Дряново. Състезанието с велосипеди тандем се проведе на велоалеята в с. Цинга близо до Дряново. При хората със зрителни увреждания има водач на колелото и отзад е човекът с увреждания. Състезават се в три категории – дамски тандем, смесен и мъжки тандем, а надпреварата е на 500 м.

В него СКХЗУ „Пауталия спорт 2005” участва с три тандемни двойки. Двойката със състезател Росица Иванова спечели бронзовия медал при смесените тандеми, тандемите с Надя Каратова и с Борислав Лазаров също се представиха много добре и отборът спечели пето място. Представянето е отлично при участието на 16 спортни клуба на федерацията.

Състезанието по стрелба с лък се провежда в две категории – Б1 и Б2. В категория Б1 стрелят хората с нулево зрение и маски, а в Б2/3 кат. – слабо виждащи без маски. Всички стрелят със спотър.

СКХЗУ „Пауталия спорт 2005” участва с 4-ма състезатели в тандемното колоездене, като се присъедини към отбора и председателят на клуба Кънка Витова.

В категория Б1 участваха Росица Иванова и Борислав Лазаров, а в кат. Б2/3 – Надя Каратова и Кънка Витова. Спотър на отбора беше Венцислав Великов, който е и треньор. В кат. Б2/3 участваха 28 състезатели на федерацията, а в кат Б1 – 18 състезатели.

В кат. Б2/3 шампион стана Тодор Георгиев от СК „Бялата лястовица” (Габрово), а бронза спечели Надя Каратова от „Пауталия спорт 2005”. Четвърто място зае Кънка Витова.

В кат Б1 Росица Иванова спечели бронза, а Борислав Лазаров се нареди четвърти. Това нареди отбора на СКХЗУ „Пауталия спорт 2005” (Кюстендил) на първо място.

“Благодаря за доброто представяне на състезателите, на водача на тандема и треньора на отбора по стрелба с лък”, каза Кънка Витова.