Част от семейството на музикалната компания Diapason Records вече е и младата изпълнителка Дарина Петрова, която се представи за първи път на голяма сцена в рамките на 28-ото издание на “Пирин фолк”-Сандански тази година. Тя взе участие и в двата конкурса – за нова авторска песен с „Ей, ти, момче“ по музика и аранжимент на Стоян Джамбазов-Джемби и текст на Огнен Неделковски и за изпълнителско изкуство с песента „Направила мома ладна меана”.
Верни на идеята за подкрепа и насърчаване развитието на младите артисти, от музикалната компания веднага са забелязали таланта й. Само няколко дни след финала на „Пирин фолк 2020” Дарина Петрова получава предложение да се присъедини към семейството на Diapason Records. За участието си на престижната сцена Дарина споделя, че е сбъдната мечта, а възможността, дадена й от музикалната компания, коментира като “най-голямата награда”.
Дарина Петрова е на 20 години, родена е в град Елхово, но живее в град Плевен. От малка се занимава с музика, а от 5-и клас и професионално – в музикалното училище НУИ “Панайот Пипков” – Плевен със специалност “Народно пеене”. В момента е студент в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство ”Проф. Асен Диамандиев” – Пловдив, специалност “Изпълнителско изкуство – народно пеене”.