Спирки грейнаха с ликовете на Ботев и на бележити ихтиманци

Автобусни спирки в Ихтиман са преобразени. Пана с портрети на бележити ихтиманци бяха поставени на автобусна спирка по инициатива на кмета Калоян Илиев. Ликовете на арх. Генадий Ихтимански и Захарий Ласков се появиха на спирката на красив зелен фон, което направи мястото още по-красиво.
„Инициативата е много хубава и идеята е да бъде разширена, като бъдат поставени и други тематични пана, свързани с културно-историческото наследство на България. Призоваваме гражданите да не драскат по автобусните спирки и да не лепят стикери и листове! Запазете красотата на родното отечество непокътната”, коментираха от общината. Оттам припомниха, че през октомври 2018 година градинката при площад „Съединение” бе изцяло реновирана. Също бяха подменени тротоарите около нея и бе поставена чисто нова автобусна спирка. Вложените желание и големи усилия показаха резултат и тя се превърна в едно прекрасно място.
Ликът на поета революционер Христо Ботев пък вече краси автобусната спирка при СУ „Христо Ботев“. „Така всеки ден ще имаме възможността да отдаваме почит към един от загиналите за свободата и независимостта на родината герои. Поклон!”, допълниха от община Ихтиман.