Зумба ритми „взривиха” Благоевград

Над 30 клуба направиха демонстрации и показаха медалите си на „Спортен маратон 2020”

Благоевград бе в плен на спортен маратон. На площад “Македония” своите постижения, медали и отличия показаха над 30 клуба, практикуващи различни спортове. Програмата включваше демонстрации по тенис на маса, баскетбол, спортна гимнастика, таекуондо, шахмат, спортна стрелба, лека атлетика, футбол и бейзбол.

С много умения и хъс младите надежди на Благоевград показаха на малки и големи, събрали се на площада, че спортът може да е както забавление, така и начин на живот. Кметът инж. Румен Томов поздрави всички участници, разгледа медалите и отличията им и им пожела успешна спортна година с много високи постижения, като не пропусна да им напомни, че Благоевград се гордее с тях. Със сложни гимнастически съчетания малките гимнастици от ГСК „Пирин 2011“ дадоха старт на спортния празник.
След тях на сцената излязоха ансамбълът по артистично плуване на ПК “Пирин”, спечелили бронзови отличия на Държавното отборно първенство; девойките на ФК “Спортика” до 15 г., които спечелиха турнира „Мистрал Къп“, и Баскетболен клуб „Евробаскет“ – сребърни медалисти при юноши младша възраст. Бижуто в програмата несъмнено бяха малките гимнастички от клуба по художествена гимнастика „Пирин“, които изпълниха сцената с много грация и красота. Великолепна бе и демонстрацията на възпитаниците на гимнастически клуб „Любчо Солачки“, носещ името на основателя на спортната гимнастика в Благоевград. Сила и спортен хъс на сцената демонстрираха и младите надежди от Боксов клуб „Пирин“.


С невероятни танцови умения за настроението на площада се погрижиха талантливите момичета и момчета от “Дежа вю“ и Клуб по спортни танци „Импулс“.
Своите медали, купи и отличия представиха и Шах клуб „Виктори” (Благоевград), Спортен клуб по стрелба „Пирин”, Спортен клуб „Спортика“, Клуб по спортни танци „Импулс” (Благоевград), ГСК “Пирин“, Таекуондо клуб „Фолкън”, Кикбокс клуб „Скаптопара”, Спортен клуб по тенис на маса „Пирин Благоевград“, Плувен клуб “Пирин”, Спортен клуб “GD Sport” и Спортен клуб по карате “Цанев”. Представителите на АК “Диамо” и Клуб по мотокрос “Еър макс рейсинг” не можаха да демонстрират уменията си поради липсата на достатъчно пространство, но призоваха любителите на високите скорости и адреналина да ги подкрепят на предстоящото състезание по мотокрос, което се провежда ежегодно на пистата в с. Зелен дол (20.09.2020 г.). Със “Зумба маратон 2020“ завърши спортният празник на Благоевград. Пред погледа на стотици благоевградчани лицензирани инструктори показаха красотата и значимостта на този полезен и атрактивен спорт.
Публиката бързо бе увлечена от магията на танците и малки и големи се включиха в зумба маратона. Невиждано забавление и много танци радваха благоевградчани и гости на града близо 2 часа. Зумба треньорите благодариха от сцената на кмета Румен Томов и община Благоевград за възможността да осъществят маратона и да покажат невероятната симбиоза на танците и спорта. Целта на маратона бе да се популяризира спортът, като се даде възможност на учениците и младите хора на Благоевград да се докоснат до всеки един спорт, както и да се информират за ползите и предимствата от неговото практикуване.