Силно второ полувреме и победа за „Марек” с 2:0 срещу „Перун”

Голямо напрежение преживяха футболисти и фенове на „Марек” в мача от 6-ия кръг срещу отбора на „Перун” (Кресна). Футболистите на домакините заиграха в половината на гостите и търсеха начин за отбелязване на ранен гол, но защитата на „Перун” действаше безупречно, начело с Десислав Токов. Също така и вратарят Атанас Тъпигьозов показа класа. В 31-вата минута Димитър Панталеев се озова сам срещу вратаря на гостите, но не успя да го преодолее. В даденото двеминутно продължение главният съдия отсъди дузпа в полза на „Марек”, виждайки игра с ръка, която гостите решиха да оспорят. Независимо от реакциите, арбитърът не промени решението си и посочи бялата точка. Димитър Чечев насочи кълбото, но вратарят Атанас Тъпигьозов го улови.

След почивката футболистите на „Марек” обсадиха вратата на гостите и всеки момент се очакваше отбелязването на първия гол. В 50-ата минута при меле пред вратата на „Перун” след удар на Веско Любомиров топката бе отбита и в добавката той отбеляза много красиво попадение, изпращайки топката в мрежата зад вратаря на „Перун” за 1:0. В 55-ата минута стана спречкване между Димитър Панталеев от „Марек” и Десислав Токов от „Перун”, нападателят на домакините удари без топка в лицето противниковия защитник и главният съдия му показа директен червен картон и остави отбора с човек по-малко до края на срещата. В 61-вата минута Александър Близнаков от домакините от 15-ина метра със страхотен шут изпрати топката в дясната странична греда зад стража на „Перун”. В 73-тата минута Димитър Чечев изведе Веселин Любомиров, който надбяга защитата на „Перун” и с левия крак изпрати топката в близкия ъгъл за 2:0.

След мача наставникът на „Перун” Благовест Ангелов беше твърде ядосан и огорчен най-вече от главния арбитър Мирослав Кузманов. „За мен отсъдената дузпа в полза на „Марек” не бе реална, защото топката среща гърдите на Петьо Крушолийски, а не ръката. Имаше явна дузпа в наша полза, но главният арбитър се направи на разсеян. Загубихме от по-добрия отбор на терена – „Марек”. И два гола станаха след груби наши грешки. През първото полувреме играхме много добре. Жалко е, че продължаваме да разчитаме само на един нападател – 41-годишния Атанас Топалов. Без класни нападатели няма как да разчитаме на победи. От всички съдии, ръководили наши срещи, съм доволен само от Иво Ценов”.

 

Ташко СУЛЬОТОВ