Цветанов започна да изгражда структури за следващите избори

Цветан Цветанов и Георги Градевски

Бившият зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов представи политическия си проект „Републиканци за България” в Дупница в петък вечерта. Домакин на срещата бе общинският съветник Георги Градевски, който бе избран от АБВ, но впоследствие напусна партията на Румен Петков и остана в местния парламент като независим. Да се запознаят с платформата на партията, чието учредяване ще бъде в края на месеца, бяха дошли политици, инженери, юристи, представители на други съсловия. Сред присъстващите в залата бяха родителите и сестрата на Георги Градевски, зам.-председателят на партия „Българска социалдемокрация „Евролевица” Радослав Радославов, който е и бивш общински съветник от БСП в Дупница, общинският съветник от Движение „Заедно за промяна” Костадин Севдин, юристът Костадин Николов от Сапарева баня, който на последните избори бе независим кандидат за кмет на планинската община, Радостина Сусанина – кандидатиращата се като независима за кмет на сапаревобанското село Овчарци, където предстоят частични избори.

Присъстващите в залата

Цветанов посочи, че в Кюстендилска област работи с хора, които искат промяна. „Хората, които ще представляват проекта и с които работя в последните седмици, са хора, които не са пряко ангажирани с партия ГЕРБ. Те са изцяло нови за това, което искаме да изградим в Кюстендилска област, и съвсем в скоро време, когато бъде направено и учредяването на политическия проект, ще имаме възможност да направим и избор на съответните ръководства по места, които да представляват реално партията, и да започнем да работим”, каза бившият зам.-председател на ГЕРБ. „Републиканци за България” ще се борят за представителство в следващия парламент, но още сега мислят и за местния вот след 3 години.

„Към настоящия момент имаме над 65% хоризонтално покритие на страната. До края на месеца съм убеден, че вече ще стигнем до около 85-90% и от 1 октомври вече започваме националната обиколка с обявяването на съответните координатори и съответното реално структуриране на партията по места”, обяви лидерът на „Републиканци за България”.

Стана ясно, че формацията ще иска главно подкрепа от негласуващите над 50% от българските граждани.

Като акцент в програмата на политическата формация нейният лидер посочи електронното управление. „Имаме изключително добра подкрепа от българите в чужбина и след учредяването на политическия проект българи, живеещи в чужбина, ще вземат важни ръководни позиции в партията, за да се пренесат и в България добрите практики на хора с постижения зад граница”, каза още Цветанов.

По време на срещата бившият зам.-шеф на ГЕРБ оповести и едно от имената в инициативния комитет на новата политическа партия и то е на енергийния експерт Христо Казанджиев.

Юлияна КОЛЧАКОВА