Трагедия с отбора на „Беласица”! Погребват починалия зад волана шофьор във вторник

Нако Велянов

67-годишният Нако Велянов е получил инфаркт, цял живот е работил като шофьор

Голяма трагедия сполетя футболен клуб „Беласица”. Петричкият тим загуби шофьора си при пътен инцидент. Нещастието се случи след двубоя от Трета лига срещу „Оборище” (Панагюрище), спечелен от петричани с 1:0.

На връщане от град Панагюрище автобусът на отбора, в който са пътували 24-ма футболисти, треньори и ръководители, е катастрофирал. Причина за това е, че шофьорът на автобуса – 67-годишният Нако Велянов, е получил инфаркт и впоследствие е починал. Заради това автобусът излиза от пътното платно, за щастие запазвайки устойчивост, без да се обърне.

Всички футболисти и хората от щаба на тима са добре физически. Масажистът Трайчо Пецев и домакинът Георги Изгоренков са извозени до общинска болница в Пазарджик за обстоен преглед. Пострадалите вратари Кирил Георгиев и Захари Димитров са прегледани от дошлите специалисти от Бърза помощ и им е оказана помощ на място. Клубният автобус остана на съхранение на мястото на инцидента – 70-и километър от автомагистрала „Тракия” в посока София. Последва бърза намеса на кмета на общината и ръководството на клуба и с автобус от Пловдив футболистите бяха извозени до Петрич.

В Петрич са потресени от смъртта на Нако Велянов. И в града, и в отбора са категорични, че 67-годишният мъж е бил изключително добър човек. Като шофьор на футболния отбор е работил през последните две години. Бил е луд фен на „Беласица” и затова се е съгласил и да започне работа към клуба. Преживявал е наравно с момчетата и победите, и лошите моменти. Иначе се пенсионира от Общинска администрация-Петрич като шофьор на заместник-кмета по строителството. Цял живот е работил като шофьор. Петрич се готви за голямо изпращане в последния му път. Починалият шофьор има 3-ма синове, като единият от тях живее в Швеция. Това е причината погребението да бъде по-късно. То е насрочено за вторник, 15 септември. Поклонението в Дома на покойника ще бъде от 9 до 11 часа, след това Велянов ще бъде погребан в гробищния парк на Петрич.

Искрени съболезнования на семейството на починалия шофьор!