По време на събитието децата имаха възможността да се запознаят с работата на полицаи, пожарникари, лекари…

11 218, 49 лв. са събраните средства от благотворителния Фестивал на книгата в Перник. В рамките на седмица перничани имаха възможност да вземат книга от разположения на центъра базар и да оставят в кутия колкото средства преценят. Перничани попълниха библиотеките си с почти 3000 книги, а останалите ще бъдат запазени за други благотворителни събития.
Община Перник и Фондация “Богданова и Данаилова” благодарят на всеки, който отдели от средствата си, за да помогне на нуждаещи се болни перничани.

В последния ден на благотворителния Фестивал на книгата пък децата на Перник имаха възможността да се запознаят с работата на полицаи, пожарникари, лекари и зъболекари. На Централния градски площад те можеха да разгледат полицейски и пожарни автомобили, линейка и мобилен зъболекарски кабинет. Всеобщ любимец на малките пък стана следовото куче Рекс. Децата имаха възможност да разгледат и оборудването, с което са снабдени автомобилите, а доброволците от БМЧК-Перник показаха различни техники за първа помощ.

Зам.-кметът на община Перник Стефан Кръстев благодари на ОД МВР-Перник, Центъра за спешна медицинска помощ, Районната служба за пожарна безопасност и защита на населението, БМЧК, клоуна Бонбончо и маг Жиров за това, че са се включили в инициативата, която ще подпомогне лечението на наши съграждани.

” Искам да изразя специални благодарности за Венеция Данаилова и Катрин Богданова за прекрасната организация на благотворителния базар. Благодарим и на всички перничани, които обогатиха библиотеките си и по този начин помогнаха, за да съберем сумата, която ще обявим след края на базара”, каза още Кръстев.
“В следващите месеци съвместно с община Перник подготвяме още интересни благотворителни инициативи, с които скоро ще запознаем съгражданите ни. Благодарим за това, че отново показахте, че имате големи сърца”, допълниха от своя страна Катрин Богданова и Венеция Данаилова.