С цветни чинове в кабинети по история и география се сдобиха общо 6 училища в Дупница. На тях ще учат ученици между 5-и и 7-и клас, съобщиха от Ротари клуб. Това е реализираната идея от коледния благотворителен бал, като тя е осъществена от Ротари клуб-Дупница и част от бизнеса в града.
В кабинетите по история чиновете са с ликове на видни български владетели и революционери с най-важната информация за тях – кан Аспарух, кан Крум, свети княз Борис I, цар Симеон Велики, Христо Ботев и още от най-важните личности, допринесли за създаването и развитието на България.
Чиновете в кабинетите по география са илюстрирани с политически и природогеографски карти на различни части от света.
„Чрез тази наша идея се надяваме децата да запомнят и познават лицата и фактите от нашата история, конкретни исторически важни дати и събития, да научат по-лесно да работят с картите и посоките на света, да бъдат по-запознати с континентите, океаните, релефа, границите на държавите, да задействаме тяхното любопитство и желание за знания. Надяваме се, че ще бъдем полезни и съвсем скоро ще виждаме ефекта от тази наша инициатива”, казаха от Ротари клуб.