С 26 000 лв. от общината обновиха главната сграда на ДГ „Зора” в Дупница

Антонина Кирова

Новата учебна година започва с шоу на актьори от Благоевград

 

С детско шоу и обновена със средства от общинския бюджет сграда ще открият новата учебна година на 15 септември в 6-а детска градина „Зора” в Дупница. Бяха ремонтирани централната сграда на градината, намираща се на ул. „Клисура” №2, и  сградата на ул. ”Еделвайс” 12 (в Градската градина). Извършеният в централната сграда основен ремонт е на стойност  26 000 лева, осигурени от общината.

Обновени при ремонта кътове от сградите на градината на улиците „Клисура” и ”Еделвайс”

„Ремонтирахме всички коридори, таваните. Направени бяха  растерни тавани, подменено бе осветлението. Измазани бяха стени, които не бяха ремонтирани, откакто е създадена детската градина преди около 40 години. Знаете, че обновихме и сградата на филиала ни в Градската градина, където се преместиха децата от бившата Втора градина. Там всички се включихме в обновяването на мебелите. Проявихме творчество и от стари направихме нови мебели, тъй като нямахме средства да купуваме. Напълно сме подготвени за новата учебна година. Всичките 9 групи имат самостоятелни входове и изходи и няма засичане на децата. Във всяка група има отделен персонал. Учителките ще бъдат с маски само в определено време, а децата няма да носят маски”, каза директорката Антонина Кирова.

Новата учебна година в забавачката ще започне с шоуто „Смей се, тичай и играй”. Гости на децата ще бъдат актьори от „Първи частен дамски театър” от Благоевград, които ще играят на открито, при спазване на всички противоепидемични мерки заради Ковид-19. „Съобразили сме се с епидемичните изисквания за отстояние и никакво смесване на деца от различни възрастови групи.

Тържеството ще се проведе на открито в дворовете на сградите на ДГ „Зора”, уточниха от забавачката. В градината се обучават близо 230 деца, а персоналът е от 35 души.

Юлияна КОЛЧАКОВА