Пандемията от коронавирус и изискванията за спазване на дистанция между учениците в Италия доведоха до затруднения от организационен характер в някои училища.

Учениците от един клас в Торино са провели занятията по време на първия учебен ден в църква. Причината е закъсняла доставка на допълнителни чинове, необходими за спазването на физическа дистанция.

Те са били поръчани в началото на юли, но все още не са доставени. Ръководството на училището е било принудено да намери временно решение, което ще трае няколко дни.

Занятията в църквата са започнали с часове по италиански и латински език, история и философия, последвани от почивка в двора на църквата, а след това два часа математика.

Ръководството подчертава, че училището е светско и ще остане такова, независимо че учебните занятия се провеждат в сградата на църквата.

Според вестник „Република” преподаването в църква е ново и за вярващите – жена е влязла вътре да се помоли и е попаднала по време на час.

Изданието разказва за ученици от друг клас, които прекарали часовете в училищния стол.

Деца от основно училище в Генуа са били принудени да ползват столовете вместо маси, а част от тях седели на земята поради липсата на достатъчно чинове. Това, разбира се, предизвика недоволството на родителите, които се събрали на протест пред сградата на училището./БНТ