60 са първокласниците в СУ „Св. св. Кирил и Методий“-Симитли

В СУ „Св. св. Кирил и Методий“-Симитли вече кипи детска глъчка. Тази година обаче първият учебен ден премина различно от другите. В двора на училището с кратка празнична програма бяха посрещнати само 60-те първокласници, които за първи път ще прекрачат училищния праг. Те са разделени в три класа с класни ръководители Иванка Иванова, Илияна Моралиева и Светла Атанасовска. 637 са учениците на училището тази година.

Училищният двор се оживи от събраните деца, учители и родители, за да поставят новото начало. С помощта на своите учители, талантите на училището, както и децата от ФТА „Веселие“ и ДТС „Изворче“ към НЧ „Св. Климент Охридски – 1922“ направиха цветна програма.

„Училището ни е обновено, модернизирано, обезпечено с най-съвременната техника и най-атрактивни спортни площадки.

Очакваната промяна вече е факт. Училищният двор е вече обновен и това нямаше да бъде възможно без абсолютната подкрепа на общинското ръководство в лицето на нашия всеотдаен кмет – Апостол Апостолов, на когото искрено благодаря от мое име, от името на колегията и от името на нашите деца. Тук е мястото да подчертая, че освен всички останали нововъведения много атрактивни са кабинетите на открито, които ще са желано място за провеждане на уроци и други извънкласни дейности.

Щастливи сме да споделим всички свои празници и със Стефан Апостолов. Отзовавайки се на нашите покани всеки път, той внася оптимизъм, доказвайки активната си съпричастност към нашето училище.

За своевременното и обстойно информиране за училищния живот и за резултатите на нашите ученици училището официално въведе електронен дневник. Това е още една от стъпките напред в усилията ни да отговаряме на предизвикателствата на времето. В ерата на технологиите СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Симитли упорито пренарежда своите приоритети и се утвърждава като изключително иновативна образователна институция.

За ръководството на училището повод за гордост е реализирането на успешния прием за профилирана подготовка след 7-и клас, съобразен с желанието и потребностите на учениците и техните родители”, каза директорът на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ Таня Янкова.

Благодарение на усилената работа на община Симитли тази година училището се сдоби с изцяло ремонтиран училищен двор и спортна база, каквато в региона няма. Основният ремонт на двора и физкултурния салон на училището е по ПРСР 2014 – 2020, Подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ и е в размер от 1 950 217.31 лв.

Със съвместни усилия през лятото ръководството на училището, учители, непедагогическият персонал, ученици и родители постигнаха една обща кауза и обновиха класните стаи в училището. Те сами шпакловаха и боядисваха учителската стая, коридорите и кабинетите. Благодарение на общата им работа бившите медицински кабинет и кабинетите по „Домашен бит и техника” се превърнаха в чисто нови класни стаи.