Жени Кринчева и Анелия Налбантова са големите победители от “Златни ябълки” в Кюстендил

17-ото издание на Международния детски музикален фестивал “Златни ябълки” в Кюстендил е вече в историята. Традиционният форум ще се запомни, че за първи път в 16-годишната си история се проведе на открито и всички гости от България бяха очаровани от парк “Хисарлъка”, където талантите пяха. Изключително талантливи и много добре подготвени деца от 7 до 14 години изпълниха по една българска песен и се бориха за разпределение на наградите, а 10-те най-добри тази година се класираха за финала, за да спечелят големите награди златни ябълки.

Младите артисти бяха оценявани тази година от българско жури в състав: композиторът Пепи Писарски, композиторът Иван Йосифов и Дарко Шерденков от Македония.

Големите награди златни ябълки спечелиха Жени Кринчева от София и Анелия Налбантова от Поморие. Тази година на “Златни ябълки” за първи път беше представена песента “Дивен свят” на кюстендилеца и главен организатор на проявата Иван Стойнев, която ще бъде химн на новия фестивал “Гласът на Балканите”, който ще има за цел да събере най-добрите деца изпълнители от всички балкански страни.