Духов оркестър изпълни Перник с патриотични мелодии

Перник отбеляза тържествено Деня на независимостта на България. По традиция празникът започна пред паметника на Кракра Пернишки, където под съпровода на патриотични мелодии, изпълнявани от духовия оркестър с диригент Трифон Трифонов, се събраха десетки граждани. Венци и цветя бяха положени от кмета, областния управител, народни представители, общински съветници, политически партии и граждански организации.

По-късно пред Двореца на културата се състоя тържественият ритуал по издигането на националния флаг на Република България.

„Независимостта на България е връх, от който гордо гледаме Европа и света. С този акт ние, съвременните българи, получихме ново завещание – да пазим родината си свободна и независима“, каза в празничното си слово кметът на община Перник Станислав Владимиров. Той добави, че след 112 години България не е забравила този урок и безкористно и всеотдайно е претворила в дела историческата повеля на онези родолюбци, които дадоха живота си за свободата и дипломатически отстояха Съединението и Независимостта на нашата родина.

За празничното настроение на перничани се погрижиха танцьорите и певиците от АНПТ „Граовска младост“.