Община Дупница ще възстановява осветлението до Ятачката

Община Дупница ще възстанови осветлението при паметника „Ятачката”, съобщиха от местата управа. Информацията ни бе предоставена в отговор на въпроси на „Вяра”, касаещи уличното осветление в града. След постъпило в редакцията оплакване заради несветещи лампи на площад „Свобода” и на улиците „Трети гвардейски полк” и „Велико Търново” попитахме защо се получава така, ще бъде ли предприето нещо от общината и какво? „На площада е тъмница, светят само светлините от фонтана и лампите от кафенетата. А при блокове 12 и 14 на „Трети гвардейски полк” уличните лампи са като в дискотека – светват и угасват, при угасването е пълна тъмница, нищо не се вижда”, сигнализира Николай Костадинов.

От общинския пресцентър отговориха, че при проверка на  улиците „Трети гвардейски полк” и „Велико Търново” е установено, че няма проблем с осветлението. Пиарът Христо Апостолов посочва в отговора си, че ако има конкретика, е необходимо да бъдат посочени улица и номер.

„Що се касае до центъра – има ремонтирани 4 осветителни тела, а от утре ще започне възстановяването и на осветлението при Ятачката в посока градска градина”, гласи отговорът.