Десетки тонове картофи раздава на социално слаби кюстендилци и на социални институции кюстендилец, собственик на фирма от IT сектора. През миналата седмица Димитър Димитров е дарил 4 тона картофи на комплекса за социални услуги в Кюстендил, днес е доставил 2 тона за общинската фирма “Ученическо хранене”. Още един тон картофи са дарени и на дома за възрастни хора с увреждания “Ильо войвода” в Кюстендил.
Бизнесът на Димитров е основно в столицата, но има офис и в невестинското село Еремия. “Целта ми е да осигуря и служителите си с продукция за семействата им. Служителите ми в София са 50, а в Еремия – десет. Когато видяхме, че се задава криза с коронавируса, отгледахме повече продукция. Фермата ми е в Еремия, а картофите се оказаха много повече от предвиденото. С помощта на неправителствена организация от Кюстендил, която помага по празници на хора в нужда, ще организираме в събота и бригада, за да съберем останалото количество картофи от полето. Разполагаме с необходимата техника, но ни е нужна човешка ръка”, разказа пред БТА Димитров.
Преди дни Димитров обявил инициативата си в помощ на хора в нужда в социалните мрежи и оставил пред базата си в Еремия около 7 тона картофи за хора, които не могат да си купят. “Разочаровах се, защото идваха хора със скъпи коли и взимаха по 300-400 кг. Тогава се отказах от тази идея и реших да предложа на институциите”, разказа още Димитров. Той посочи, че се надява примерът му да бъде приет и от други собственици на фирми.