Пробация за Бисер, заканил се да изсипе гореща чорба върху служител на затвора в Бобов дол

Наказание „пробация“ за срок от 1 година и 6 месеца за подсъдим, заканил се на служител на Бобовдолския затвор с престъпление против неговата личност, определи Районен съд – Дупница, като одобри споразумението, постигнато между прокуратурата и защитата на Бисер Д.

Подсъдимият се призна за виновен в това, че на 12.02.2020 година, в затворническа столова на затвора в гр. Бобов дол, се е заканил на длъжностното лице Р.М. – инспектор социална дейност и възпитателна работа. При изпълнение на службата му като дежурен по столова той направил забележка на Бисер Д. да не стои на шублера за храна, с престъпление против неговата личност, че ще му причини телесна повреда с думите: „Ако ти плисна тази чорба, че ти предизвикам 4-та степен изгаряния!“, държейки чиния, пълна с гореща храна. Това заканване предизвикало страх у пострадалия.

Наложеното от съда наказание „пробация” е със следните пробационни мерки:

  1. „Задължителна регистрация по настоящ адрес”, включваща явяване и подписване пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице, два пъти седмично за срок от 1 година и 6 месеца;
  2. „Задължителни срещи с пробационен служител” за срок от 1 година и 6 месеца.

Определението на РС-Дупница е окончателно и не подлежи на обжалване.