Горски служител намери изчезналото дете от Якоруда

Изчезналото 2-годишно дете от Якоруда е намерено живо и в добро здравословно състояние. Това каза директорът на полицията в Благоевград гл. комисар Дойчин Дойчинов. Момчето е намерено от горски служител в местността Малката река до село Бунцево, което се намира на двадесет километра от дома на детето. Двегодишният Мехмед е бил сам в момента, в който е намерен. Детето бе в неизвестност от сряда в 17,00 часа, когато за последно бе видяно в двора на къщата на родителите си да си играе с по-голямата си сестра. „Няма му нищо на детето, това е най-важно. Екипи на полицията го свалиха от гората в Якоруда при родителите му. Дадох на униформените двата мои джипа, за да стигнат до мястото, където е открит Мехмед, защото с техните коли не могат да се качат догоре”, разказа кметът на съседното село Конарско – Ахмед Ахмед.
Тепърва ще се установяват всички факти около изчезването на детето, каза още гл. комисар Дойчин Дойчинов. Той посочи, че сутринта в четвъртък полицейски служители са провели много срещи с близки на семейството на изчезналото момче в района, но никой не е имал информация за детето.

Снимка: Бгнес

Сигнал за изчезването му е подаден около 18 часа на 23 септември. Оттогава започват активните мероприятия по издирването му.
В търсенето на детето се включиха над седемдесет полицаи, както и жандармерия, следови кучета и планински спасители. Освен района на Якоруда, полицията е проверявала и адреси на роднини на детето във Велинград. Районна прокуратура – Разлог образува досъдебно производство за изясняване на причините за изчезването на детето. В рамките на образуваното досъдебно производство, което е по член от Наказателния кодекс за противозаконно лишаване от свобода на малолетно лице, тоест отвличане, са разпитани всички в семейството, както и техни  роднини на адреси във Велинград. Хората в Якоруда също бяха убедени, че детето е отвлечено.