ЧЕЗ РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ ИНВЕСТИРА В ПО-СИГУРНО ЕЛЕКТРОЗАХРАНВАНЕ НА РУДАРЦИ И КЛАДНИЦА

Изграден е нов електропровод за района

ЧЕЗ Разпределение България изгради нов електропровод в област Перник. Съоръжението доставя електроенергия до селата Рударци, Кладница и до комплекс „Делта Хил“. Компанията вложи в проекта 248 хил. лв.

Електропроводът беше въведен в експлоатация на 24 септември. С поставянето му под напрежение се осигури много по-голяма оперативност на мрежата, много по-бърза реакция при необходимост и възможност за резервно електрозахранване на района.

ЧЕЗ Разпределение изгради и два нови трафопоста в с. Рударци. Те предоставят допълнителни мощности в населеното място, като по този начин компанията ще  реагира бързо на разрастването на едно от най-бързо развиващите се населени места в област Перник и ще предостави качествено електрозахранване на потребителите в района. Инвестицията възлиза на 324 хил. лв.

През 2020 г. в област Перник ЧЕЗ Разпределение инвестира и в изолацията на електропровод, захранващ гр. Трън, в изграждане на кабели в гр. Перник на стойност 54 хил. лв. и в реконструкции на мрежа ниско напрежение в селата Друган, Стефаново, Непразненци, Гърло, Велковци, Гълъбник, Елов дол, Главановци, Прибой и др.

Пресцентър на ЧЕЗ в България

е-mail: communications@cez.bg