„Вихрен” завърши 0:0 като гост във Владая

Изключително силен мач изнесоха футболистите на „Вихрен” в мач от 8-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига, гостувайки на „Гранит” (Владая). Този мач се игра при много лош терен, студено време и непрекъснат дъжд. В 15-ата минута бе отсъдена дузпа в полза на гостите за спъване на Красимир Здравков в наказателното поле на домакините. Капитанът Вальо Георгиев насочи кълбото майсторски, но вратарят на домакините Мартин Минев прояви вещина и не допусна топката зад себе си. До края на полувремето отборът на домакините продължи да играе затворено, разчитайки само на контраатаки. За жалост Милен Златков, Владимир Кабранов и Иван Лазаров не успяха отблизо да огорчат вратаря на домакините.

След почивката отново отборът, който диктуваше играта на терена, бе този от Сандански. Футболистите на „Гранит” търсеха начин за изчистване на топката колкото може по-напред, целейки запазване на резултата. Отново пропуски на Кабранов, Чепилов, Якимов, Лазаров. Това бе причината този мач да завърши при нулево равенство, като точката задоволи отбора на домакините, но не и гостите, защото разликата от 2 точки с „Беласица” се стопи и по този начин двата отбора ще бъдат на върха на таблицата с по 20 точки.

„През целия мач атакувахме отвсякъде отбора на домакините, но явно спортното щастие и късметът ни бяха обърнали гръб в този мач, дори и не можахме да реализираме дузпата. За жалост има и такива неща във футбола. Футболистите на „Гранит” (Владая) се радваха от спечелената точка, сякаш са спечелили шампионска титла”, сподели Иван Христов от треньорския щаб на „Вихрен”.